2011. november 2., szerda

Grand Prismatic Spring - a Yellowstone szeme


Amerika legnagyobb hőforrása - mely a világon a harmadik legnagyobb - a Grand Prismatic Spring (magyarul kb.: nagy prizmaszerű forrás). A Yellowstone Nemzeti Parkban található hatalmas forrás, egy 91 méter átmérőjű, 50 méter mély üreg, amelyből 70 fokos víz tör fel. Változatos színvilága a thermofil baktériumoknak köszönhető, amelyek az őszi és tavaszi idényben mások, így a tó is folyton változtatja a színét. A szivárványos színben pompázó tóban hol narancsos-vöröses árnyalatok dominálnak, hol a smaragdzöld, vagy a türkiz.

A természeti képződmény üzenete számunkra pontosan a tiszta szem. Gondoljuk végig mennyire hagyjuk látásunkat befolyásolni a napi dolgok által, és mennyire látunk tisztán a saját életünkben. Megpróbálunk vajon mi is így felülemelkedni és kívülről tekinteni a történésekre? Vagy hagyjuk magunkat sodortatni az árral, amit a napi gondok hoznak...?
Most állj meg egy kicsit, és tekints magadra egy külső szemlélő szemével, így másik perspektívából tudsz életedre, vagy egy adott eseményre tekinteni. Ugye mennyivel másképp látod a dolgot? Netán új felismeréseid is vannak? Próbáld ezt szokásoddá tenni, és minél többször sikerül, annál közelebb kerülsz  saját "középpontodhoz", tisztánlátásodhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése